Νεα

Play off και play out φέτος στην Α΄ κατηγορία

 

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στα γραφεία της Ένωσης, ύστερα από πρόσκληση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου, η προγραμματισμένη συγκέντρωση των εκπροσώπων των σωματείων του Νομού, οι ομάδες των οποίων θα συμμετάσχουν τη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο 2016 – 2017 στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας

 

EPSL6 IOYNIOY 2016

 

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν, εκτός από τους εκπροσώπους των ομάδων, ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Ζήσης Γρηγορίου, τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Σταύρος Πουλαράκης, Δημήτρης Μπουχλαριώτης και Λευτέρης Γρηγοριάδης και φυσικά ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων κ. Νίκος Δημεράς.

 

Στην αρχή της συζήτησης και μετά το καλωσόρισμα των εκπροσώπων των σωματείων από τον Πρόεδρο της ΕΠΣΛ, έγινε προς αυτούς μια αναλυτική ενημέρωση για τον τρόπο διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος, που έχει αποφασίσει το Δ.Σ. της Ένωσης, σύμφωνα πάντα με τις ομόφωνες αποφάσεις που είχαν παρθεί σε παλαιότερη συνάντηση (πέρυσι) με τους εκπροσώπους των σωματείων της κορυφαίας κατηγορίας των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΛ.

 

Ακούστηκαν και οι απόψεις των παραγόντων των σωματείων και τελικά αποφασίστηκε όπως:

 

  • Το φετινό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 16 ομάδες, όσες θα είναι και στο επόμενο, της περιόδου 2017 – 2018.
  • Ο πρωταθλητής της κατηγορίας, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση της ΕΠΟ, θα ανεβεί στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.
  • Από την Α΄ κατηγορία θα υποβιβαστούν στην Α1 οι 2 ή 3 τελευταίες ομάδες του τελικού βαθμολογικού πίνακα, σε περίπτωση που η ομάδα του Νομού που θα αγωνιστεί φέτος στη Γ΄ Εθνική, υποβιβαστεί στην Α΄ τοπική κατηγορία.

 

PLAY OFF ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

 

Για πρώτη φορά, στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας, θα προβλεφθούν, για  τη νέα σεζόν, αγώνες play off, για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Συγκεκριμένα:

 

  • Οι 4 πρώτες ομάδες του τελικού βαθμολογικού πίνακα, μετά τη διεξαγωγή των αγώνων των 30 αγωνιστικών, θα παίξουν μεταξύ τους διπλούς αγώνες με βαθμολογία όπως αυτή προβλέπεται από τον ΚΑΠ.
  • Οι παραπάνω αγώνες δεν θα γίνουν, εφόσον η πρώτη ομάδα του τελικού βαθμολογικού πίνακα της κανονικής περιόδου έχει βαθμολογική διαφορά από τη δεύτερη 13 βαθμούς και άνω. Σε μια τέτοια περίπτωση, η ομάδα αυτή ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια και ανέρχεται στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.
  • Οι 3 από τις 4 ομάδες που θα μπουν στη διαδικασία των play off, θα πριμοδοτηθούν βαθμολογικά, σύμφωνα με τη θέση που θα καταλάβουν στην τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου και με βάση πάντα τους βαθμούς διαφοράς που θα έχουν οι 3 πρώτες από την 4η. Αναλυτικά:
  • Η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου θα πριμοδοτηθεί για τη θέση της αυτή με 2 βαθμούς. Αν στη θέση αυτή ισοβαθμήσουν πλήρως 2 ομάδες, τότε αυτές θα πριμοδοτηθούν από 2 βαθμούς η καθεμιά.
  • Η πρώτη ομάδα της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου, για κάθε 3 βαθμούς διαφορά που θα έχει από την 4η ομάδα, θα πριμοδοτείται με 1 βαθμό. Το ίδιο θα ισχύει και για τις 2η και 3η ομάδες της τελικής βαθμολογίας, σε σχέση με τη διαφορά βαθμών τους που θα έχουν από την 4η. Βαθμολογική διαφορά πάνω από το μισό του 3 πριμοδοτεί με 1 βαθμό.
  • Έτσι, στο μίνι πρωτάθλημα των 6 αγωνιστικών των play off, οι 3 πρώτες ομάδες θα ξεκινήσουν με τους βαθμούς που θα έχουν πριμοδοτηθεί από τις αγωνιστικές τους επιδόσεις στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
  • Αν μετά τη διεξαγωγή των αγών των play off, επέλθουν βαθμολογικές ισοβαθμίες ομάδων, για οποιαδήποτε θέση, θα ισχύει ότι προβλέπεται από τον ΚΑΠ.

 

PLAY ΟUΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ

 

Για πρώτη φορά, στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας, θα προβλεφθούν, για  τη νέα σεζόν, αγώνες play out, για τον υποβιβασμό 1 ή 2 ομάδων (αν η ομάδα του Νομού υποβιβαστεί από την Γ΄ Εθνική). Συγκεκριμένα:

 

  • Η τελευταία ομάδα της τελικής βαθμολογίας της κανονικής περιόδου θα υποβιβαστεί στην Α1 κατηγορία.
  • Οι 12η, 13, 14η και 15η ομάδες της τελικής βαθμολογίας της κανονικής περιόδου, , μετά τη διεξαγωγή των αγώνων των 30 αγωνιστικών, θα παίξουν μεταξύ τους διπλούς αγώνες με βαθμολογία όπως αυτή προβλέπεται από τον ΚΑΠ.
  • Οι 4 ομάδες που θα μπουν στη διαδικασία των play out, θα πριμοδοτηθούν βαθμολογικά, σύμφωνα με τη θέση που θα καταλάβουν στην τελική βαθμολογία της κανονικής περιόδου και με βάση πάντα τους βαθμούς διαφοράς που θα έχουν οι 12η, 13η, 14η ομάδες, από τη 15η ομάδα. Αναλυτικά:
  • Η 12η ομάδα της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου πριμοδοτείται με 1 βαθμό και για κάθε 3 βαθμούς διαφορά που θα έχει από την 15η ομάδα, θα πριμοδοτείται με  1 βαθμό. Το ίδιο θα ισχύει και για τις 13η  και 14η  ομάδες της τελικής βαθμολογίας, σε σχέση με τη διαφορά βαθμών τους που θα έχουν από την 15η. Βαθμολογική διαφορά πάνω από το μισό του 3 πριμοδοτεί με 1 βαθμό.
  • Έτσι, στο μίνι πρωτάθλημα των 6 αγωνιστικών των play out, οι 12η, 13η και 14η ομάδες, του τελικού βαθμολογικού πίνακα της κανονικής περιόδου, θα ξεκινήσουν με τους βαθμούς που θα έχουν πριμοδοτηθεί από τις αγωνιστικές τους επιδόσεις στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.
  • Μετά τη λήξη των 6 αγωνιστικών των αγώνων play out και τη σύνταξη της τελικής βαθμολογίας, οι 3 ή 2 (αν υποβιβαστεί η ομάδα του Νομού από τη Γ΄ Εθνική) πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, θα παραμείνουν στην Α΄ κατηγορία. Σε περιπτώσεις πλήρους ισοβαθμίας, θα ισχύουν τα όσα προβλέπονται από τον ΚΑΠ.

 

Στο τέλος της χρήσιμης χθεσινής συνάντησης, από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου ανακοινώθηκε σαν πιθανή ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας, η 10 ή 11 Σεπτεμβρίου 2016.

 

Τελευταια ΝΕΑ

To Top