Δελτια Τυπου

«SAVE Μ.ΟΡ.Α.Σ.» Η Ε.Π.Σ.Λ. συμβάλλει και ενισχύει τις προσπάθειες του σωματείου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Λάρισας, έλαβε από το νεοσύστατο μη κερδοσκοπικό σωματείο: «Μαζί Οραματιζόμαστε Αφύπνιση Συνείδησης» (SAVE Μ.ΟΡ.Α.Σ.), την παρακάτω επιστολή και από την ανάγνωση του περιεχομένου της έκρινε σαν απόλυτα σωστούς και κοινωνικά ωφέλιμους τους στόχους, τις επιδιώξεις και τους οραματισμούς των ιδρυτών του, και θέλοντας να συνδράμει ουσιαστικά σ΄ αυτούς, αποφάσισε να κοινοποιήσει τη συγκεκριμένη επιστολή προς όλα τα σωματεία της δύναμής της, προτρέποντας τους εκπροσώπους τους να σταθούν αρωγοί, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, στην επιχειρούμενη προσπάθεια του νεοσύστατου σωματείου

Το κείμενο της επιστολής:ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

«Αξιότιμοι κύριοι ,

ως μέλη της διοίκησης του νεοσύστατου σωματείου με την επωνυμία «Μαζί Οραματιζόμαστε Αφύπνιση Συνείδησης» και το διακριτικό τίτλο «SAVE Μ.ΟΡ.Α.Σ.» το οποίο συστήθηκε με την υπ’ αριθμ. 133/16-9-2015 Διάταξη του Ειρηνοδικείου Λάρισας και καταχωρήθηκε στο βιβλίο Σωματείων Λάρισας με αύξοντα αριθμό μητρώου 50/2015, θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστή την δράση μας.

Ο σκοπός του σωματείου μας είναι μη κερδοσκοπικός και συνοψίζεται στα εξής:

  1. Η παροχή κοινωνικής φροντίδας, βοήθειας και στήριξης σε παιδιά/ εφήβους καις τις οικογένειές τους, ανεξάρτητα από εθνικότητα ή θρησκεία, που νοσούν ή νοσηλεύονται πάσχοντα από λευχαιμία.
  2. Η δημιουργία ομάδων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης νοσούντων και νοσηλευομένων παιδιών/ εφήβων/ ατόμων και των οικογενειών τους.
  3. Η ενημέρωση του κοινού και των εθελοντών, σε θέματα που έχουν σχέση με την λευχαιμία καθώς και τους τρόπους και μεθόδους αντιμετώπισης της νόσου, την εξέλιξη των ιατρικών μεθόδων αντιμετώπισης της μέσω επιστημονικών εκδηλώσεων, όπως ομιλίες, ημερίδες, συνέδρια, βιωματικά Σεμινάρια, και οποιαδήποτε άλλα πρόσφορα μέσα.
  4. Οι δωρεές εξοπλισμού και υλικοτεχνικών μέσων στα νοσοκομεία όλης της χώρας, όπου νοσηλεύονται παιδιά με το ως άνω νόσημα.
  5. Η οικονομική στήριξη των νοσηλευομένων παιδιών και των οικογενειών τους κυρίως σε σχέση με τις ανάγκες και δαπάνες νοσηλείας τους .
  6. Η ενημέρωση και πληροφόρηση των οικογενειών των νοσηλευομένων παιδιών σχετικά με τη νόσο αλλά και με τα δικαιώματα τα οποία έλκουν εξαιτίας της ασθένειας / νοσηλείας τους.
  7. Η καλλιέργεια σχέσεων του Σωματείου και των μελών του, με παρεμφερείς Συλλόγους / Σωματεία και μέλη τους, του εσωτερικού ή του εξωτερικού και η μεταξύ τους συνεργασία.
  8. Η σύσφιγξη των σχέσεων, φιλικών και κοινωνικών, των μελών του Σωματείου και η ανάπτυξη της αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ τους, με σκοπό την πραγμάτωση των σκοπών και επιδιώξεων του Σωματείου.

Η προσπάθειά μας ξεκίνησε μετά την πρόσφατη απώλεια συγγενικού προσώπου των ιδρυτών, του Δημήτριου Μόρα και έχουμε, όλα τα ιδρυτικά μέλη, την πεποίθηση ότι η διάδοση και η ανάπτυξη της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων (μυελού των οστών) είναι η μόνη ελπίδα για όσους πάσχουν από διάφορες μορφές λευχαιμίας.

Έχουμε αντιληφθεί και προσπαθούμε να διαδώσουμε σε όσους περισσότερους μπορούμε ότι οφείλουμε όλοι μας να ενισχύσουμε κάθε προσπάθεια που επιδιώκει αυτό τον σκοπό  και έχουμε χρέος να το υποστηρίξουμε όλοι όπως μπορούμε.

Οι προθέσεις μας είναι κυριολεκτικά αλτρουιστικές και μοναδικό μας μέλημα είναι, με χρηστή διαχείριση των πόρων και απόλυτη διαφάνεια, να προσφέρουμε το καλύτερο. Το σωματείο μας χρειάζεται τη στήριξή σας για να αντέξει και να ανταποκριθεί στο ρόλο του. Θέλει την υποστήριξη όλων. Κανένας δεν περισσεύει.

Στο παραπάνω πλαίσιο το σωματείο μας και προκειμένου να καταστεί ευρέως γνωστό, τόσο η δημιουργία του όσο και οι σκοποί του, πρόκειται να πραγματοποιήσει την 23/12/2015 εκδήλωση στην αίθουσα του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου Λάρισας προκειμένου να ενημερωθεί το κάθε μέλος, φίλος, πολίτης στην πόλη μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Ελλάδας, για τη δράση και τους σκοπούς του σωματείου μας αλλά και τη δυνατότητα να γίνει κάποιος δότης αιμοποιητικών κυττάρων. Η συμβολή και η συνδρομή σας εκτιμούμε ότι μπορεί να συντελέσει στην επιτυχία τόσο της εκδήλωσής μας , την οποία με ειλικρινή αγάπη και πάθος διοργανώνουμε, αλλά και την επίτευξη του εν γένει σκοπού του σωματείου μας. Επειδή εκ μέρους μας υπάρχει η διάθεση και η πρόθεση να συνεργαστούμε και να έχουμε αρωγούς στην προσπάθειά μας κάθε συναρμόδιο φορέα, θα θέλαμε να ζητήσουμε και τη συνδρομή σας προκειμένου να μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρία σας για την όσο το δυνατό καλύτερη οργάνωση και λειτουργία μας.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα να έχουμε μαζί σας συνεργασία σε όποιο πλαίσιο επιτρέπουν βεβαίως και οι σκοποί και η δράση της δική σας οργάνωσης.

Παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή ακόμη και για μία από κοινού συνάντηση εφόσον εκτιμάτε ότι μπορεί να υπάρξει ένα πλαίσιο μεταξύ μας συνεργασίας.

Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων

Το διοικητικό συμβούλιο: Πρόεδρος : Ιωάννης Μόρας, Αντιπρόεδρος: Λιάνα Χαμαλίδου, Γραμματέας : Βάλια Σερμέτη, Ταμίας : Έλενα Μόρα, Μέλος :Αγγέλα Μπαρμπαγιάννη»

Τελευταια ΝΕΑ

To Top